برترین فیلم های اکران شده در سال ۱۳۸۸

اکران سال ۱۳۸۸ با نمایش فیلم‌هایی از کارگردانان مطرح سینمای ایران همراه بود. بهرام بیضایی، اصغر فرهادی، مسعود کیمیایی، حمید نعمت‌الله، بهمن فرمان‌آرا و ابراهیم حاتمی‌کیا از کارگردانانی بودند که در این سال فیلمی از آنها به نمایش درآمد. همچنین واروژ کریم مسیحی ۱۸ سال بعد از اولین فیلم خود، فیلم «تردید» را در اکران داشت. «درباره الی» یکی از بهترین و مهم‌ترین فیلم‌های سینمای ایران در این سال اکران شد و در میان پنج فیلم پرفروش سال قرار گرفت. در ادامه به معرفی مختصری از فیلم‌های مذکور می‌پردازیم.

 

 بی پولی | حمید نعمت‌اللهبی-پولی

«بی پولی» فیلمی به کارگردانی حمید نعمت‌الله و محصول سال ۱۳۸۶ است. فیلم داستان زوج جوانی به نام‌های شکوه (لیلا حاتمی) و ایرج (بهرام رادان) را روایت می‌کند که دچار بی‌کاری و بی‌پولی شده‌اند… «بی پولی» دست رو یکی از دغدغه‌های اجتماعی و مهم جوامع (بی‌پولی) گذاشته است و آن را در موقعیت‌های متفاوت به تصویر می‌کشد. انتخاب صحیح بازیگران و فیلمنامه‌ی قوی را می‌توان از مهم‌ترین نقاط قوت این فیلم دانست. از نقاط ضعف «بی پولی» نیز می‌توان به این موضوع اشاره کرد که فیلم منطق درستی ندارد؛ به‌طورمثال چطور ممکن است افرادی که از سطح مالی بالایی برخوردارند اما ناگهان آن‌قدر بی‌پول و فقیر می‌شوند که حتی به نان شب نیز محتاج می‌شوند. همین امر سبب شده تا این فیلم با تمام نقاط قوتی که دارد، در ذهن مخاطب آن‌طور که باید باورپذیر جلوه نکند.

 

 وقتی همه خوابیم | بهرام بیضاییوقتی-همه-خوابیم

«وقتی همه خوابیم» فیلمی به کارگردانی بهرام بیضایی و محصول سال ۱۳۸۷ است. این فیلم داستان زنی را به نام چکامه با بازی مژده شمسایی روایت می‌کند که خانواده‌اش (همسر و فرزندش) را در سانحه‌ی تصادفی از دست داده است. در این میان او با فردی که به تازگی از زندان آزاد شده آشنا می‌شود و آن زندانی برای چکامه علت به زندان افتادن و آزاد گشتن خود را تعریف می‌کند… این فیلم را می‌توان فیلمی متوسط در کارنامه‌ی بیضایی دانست. چراکه «وقتی همه خوابیم» نسبت به دیگر آثار این کارگردان همچون «مرگ یزدگرد» و «باشو غریبه کوچک» دارای ضعف‌هایی است. فیلم با تمام ویژگی‌های خوبی که دارد، شخصیت‌پردازی‌هایش کمی اغراق‌آمیز است. همچنین فیلمنامه‌ی این اثر در عین جذابیت دارای ضعف‌هایی همچون پایان‌بندی ضعیف آن نیز است.

 

 به رنگ ارغوان | ابراهیم حاتمی‌کیابه-رنگ-ارغوان

این فیلم به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا و محصول سال ۱۳۸۳ است. فیلم داستان یک مامور اطلاعاتی را روایت می‌کند که برای اینکه از کار یک دانشجوی معترض سر در بیاورد به روستایی در شمال کشور می‌رود اما آنجا درگیر یک ماجرای عشقی می‌شود. در واقع او درگیر دوراهی  انجام وظیفه و عشق قرار می‌گیرد و همین امر سبب چالش‌هایی برای او می‌شود… فیلم ژانری جاسوسی-درام دارد و حمید فرخ‌نژاد در آن در نقش شفق بازی بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشته بود. «به رنگ ارغوان» یکی از بهترین فیلم‌های ساخته شده توسط حاتمی‌کیا است که بعد از ۵ سال توقیف در سال ۱۳۸۸ اکران شد و مخاطبین زیادی را در آن زمان با خود همراه کرد.

 

 محاکمه در خیابان | مسعود کیمیاییمحاکمه-در-خیابان

«محاکمه در خیابان» فیلمی به کارگردانی مسعود کیمیایی و محصول سال ۱۳۸۷ است. فیلم داستان دختر و پسری به نام‌های امیر (پولاد کیمیایی) و مرجان (شبنم درویش) را روایت می‌کند که در روز ازدواجشان، دوست صمیمی امیر (حبیب با بازی حامد بهداد) از او می‌خواهد که عروسی را بر هم بزند. چراکه حبیب پی برده که مرجان قبلا با فردی دیگر ازدواج کرده بود و از او نیز بچه داشته است… «محاکمه در خیابان» نیز مانند دیگر آثار کیمیایی کاراکترهایش چندان شباهتی به افراد واقعی ندارد و دیالوگ‌های آن نیز کمی شعارگونه و نامتعارف است. اما از نقاط قوت فیلم می‌توان به فیلمنامه‌ی  آن اشاره کرد که سرراست و صریح است. این فیلم را می‌توان اثری نوستالژیک دانست که فیلمبرداری آن نیز به صورت سیاه‌و‌سفید بوده است.

 

   سوپراستار | تهمینه میلانیسوپر-استار

«سوپراستار» فیلمی به کارگردانی تهمینه میلانی و محصول سال ۱۳۸۷ است. فیلم داستان یک سوپراستار سینما به نام کوروش زند (شهاب حسینی) را روایت می‌کند. او که فردی مغرور و از خودراضی است با دختری به نام رها که به گفته‌ی خودش دختر این بازیگر است، آشنا می‌شود. همین آشنایی کوروش با آن دختر سبب می‌شود تا زندگی‌اش تحت‌تاثیر او قرار گیرد و تمام روابطش تغییر کند. برگ برنده‌ی این فیلم را می‌توان بازی درخشان دو بازیگر اصلی آن، شهاب حسینی و فتانه ملک‌محمدی دانست. این دو آنقدر نقش کوروش و رها را بی‌نقص ایفا می‌کنند که سبب باورپذیری هرچه بیشتر مخاطب از رابطه‌ی آنها می‌شود. به‌طورکلی «سوپراستار» فیلم خوبی  است که در زمان خود مخاطبین زیادی را به سینما کشاند.

 

 پستچی سه‌بار در نمی‌زند | حسن فتحیپستچی-سه-بار-در-نمیزند

این فیلم به کارگردانی حسن فتحی و محصول سال ۱۳۸۷ است. «پستچی سه‌بار در نمی‌زند» سه موقعیت متفاوت را در سه زمان مختلف روایت می‌کند. فیلم داستان سه خانواده را در بازه‌‌های زمانی متفاوت به صورت درهم‌تنیده به تصویر می‌کشد. فیلم پر از دیالوگ‌های جذاب است که هرکدام از آنها در روند داستان تاثیر بسزایی داشته‌اند. به‌طورکلی «پستچی سه‌بار در نمی‌زند» فیلمی منسجم و اثرگذار با فیلمنامه‌ای خاص و درعین‌حال بی‌نقص و خوب است که در زمان خود بسیار مورد استقبال تماشاگران و منتقدین سینما قرار گرفت. همچنین بازی تاثیرگذار و عالی بازیگران این فیلم همچون علی نصیریان، امیر جعفری، پانته‌آ بهرام، محمدرضا فروتن و باران کوثری از جمله نقاط قوت این فیلم است.

 

 عیار ۱۴ | پرویز شهبازیعیار-14

«عیار ۱۴» فیلمی به کارگردانی پرویز شهبازی و محصول سال ۱۳۸۷ است. این فیلم داستان مرد طلافروشی را روایت می‌کند که سال‌ها درگیر مخمصه‌ای بوده و توانسته خود را از آن مشکل برهاند. اما با آمدن غریبه‌ای به شهر محل اقامتش به دردسر می‌افتد.«عیار ۱۴» فیلمی هوشمندانه به شمار می‌رود که تمامش در زمستان و برف فیلمبرداری شده است. «عیار ۱۴» را به علت فرم غیرخطی و شیوه‌ی روایت‌پذیری متفاوتی که دارد، می‌توان فیلم خوبی به حساب آورد. همچنین فیلمنامه‌ی دقیق و منسجم، شخصیت‌پردازی دقیق و درست آن و بازی خوب بازیگران آن همچون محمدرضا فروتن و کامبیز دیرباز بسیار موردتوجه مخاطبین سینما قرار گرفت. قابل ذکر است که پرویز شهبازی این فیلم را بعد از سه فیلم موفق خود «مسافر جنوب»، «نجوا» و «نفس عمیق» کارگردانی کرد.

 

 تنها دوبار زندگی می‌کنیم | بهنام بهزادیتنها-دوبار-زندگی-می-کنیم

«تنها دوبار زندگی می‌کنیم» فیلمی به کارگردانی بهنام بهزادی و محصول سال ۱۳۸۶ است. فیلم داستان راننده مینی‌بوسی به نام سیامک (علیرضا آقاخانی) روایت می‌کند که تصمیم دارد کارهایی که همیشه آرزویشان را داشته را انجام دهد…  «تنها دوبار زندگی می‌کنیم » فیلمی فانتزی به حساب می‌آید که به دلیل فرم غیرخطی و تدوین خاص و جذابی که دارد، مخاطب را تا انتها با خود همراه می‌سازد. این فیلم پر از جزئیات ساده و در عین‌حال مهمی که به پیشبرد داستان کمک شایانی می‌کند. همچنین بازی خوب بازیگران آن همچون نگار جواهریان و علیرضا آقاخانی از جمله نقاط قوت فیلم است.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.