مرضیه برومند کارگردان باسابقهی سینما و تلویزیون ایران است که بیشتر آثارش با استقبال فراوان مخاطبان همراه بوده است، هنرمندی که خاطرات زیادی را برای چند نسل ساخته است. او از معدود کارگردانهایی است که هم در ساخت آثار مختص به کودکان کارنامهی درخشانی دارد و هم سریالهایی تماشایی و تکرارنشدنی برای بزرگسالان ساخته؛ داستانهایی با روایت ساده و جذاب و شخصیتهای شیرین و دوستداشتنی از ویژگیهای فیلمها و سریالهای مرضیه برومند است که باعث محبوبیت او میان عموم مردم شده است. در ادامه به معرفی مختصری به برخی از فیلمها و سریالهایی که توسط مرضیه برومند ساخته شدهاند، میپردازیم.
فیلمهای مرضیه برومند
۱) شهر موشها (۱۳۶۴)![شهر-موش-ها-1364]()
«شهر موشها» فیلم سینمایی عروسکی به تهیهکنندگی بنیاد سینمایی فارابی و محصول سال ۱۳۶۴ است که کارگردانی سینمایی آن را ن رامحمدعلی طالبزاده و کارگردانی عروسکی آن را مرضیه برومند برعهده داشتند. در این فیلم که در ژانر کودک ساخته شده، بازیگرانی همچون ایرج طهماسب، حمید جبلی، فاطمه معتمدآریا و … ایفای نقش کردهاند. همچنین علاوهبر این بازیگران عروسکهایی که پیشتر در سریال «مدرسه موشها» ایفای نقش کرده بودند نیز در این فیلم حضور دارند. «شهر موشها» داستان یک گربه سیاه به نام «اسمشو نبر» را روایت میکند که به شهر موشها حمله کرده و سبب دستپاچگی و وحشت آنها میشود. کپل، شکمو، دمباریک، دمدراز، گوشدراز، سرمایی، عینکی و خوشخواب تصمیم میگیرند به شهر دیگری بروند تا از این گربه در امان باشند. این فیلم در کلاردشت فیلمبرداری شده و در زمان خودش مورد استقبال خوبی از تماشاگران قرار گرفته بود.
۲) الو الو من جوجوام (۱۳۷۳)![الو-الو-من-جوجوام]()
«الو الو من جوجوام» فیلمی به کارگردانی و تهیهکنندگی مرضیه برومند و محصول سال ۱۳۷۳ است. در این فیلم بازیگرانی همچون مهدی هاشمی، حسن رضایی، محمود بصیری، ارژنگ امیرفضلی و … ایفای نقش کردهاند. این فیلم داستان خانم بزرگی را روایت میکند که تصمیم دارد گردنبند معروف به آیینهی جادوی خود را به نوهاش هدیه دهد اما دختر و پسر او که مخالف این کار هستند تصمیم میگیرند با همدستی دو سارق، گردنبند را بدزدند و در آخر در حال فرار از خانهی خانمبزرگ سوار اتوموبیلی میشوند که جوجو و میو نیز در آن حضور دارند و این آغاز ماجرای این فیلم است.
۳) مربای شیرین (۱۳۸۰)![مربای-شیرین]()
«مربای شیرین» فیلمی به کارگردانی مرضیه برومند و تهیهکنندگی علی کلیج و مهدی کریمی، محصول ۱۳۸۰ است. در این فیلم لیلا حاتمی، محمدرضا شریفینیا، امیرحسین صدیق، گوهر خیراندیش، ژاله صامتی و … ایفای نقش کردهاند. این فیلم داستان نوجوانی به نام جلال را روایت میکند که نمیتواند در شیشه مربا را باز کند و از اطرافیانش کمک میطلبد اما هیچکس قادر نیست در آن مربا را باز کند و در نهایت از کارخانهی آن مربا شکایت میکند و …
به طورکلی «مربای شیرین» دربارهی چند نوجوان است که در جستوجوی حق و اجرای قانون هستند و از آنجا که شخصیتهای اصلی فیلم ۱۱، ۱۲ ساله هستند، تماشای آن مناسب برای بزرگسالان و نوجوانان است. همچنین شخصیت این نوجوانان طوری نوشته شده که بچهها بهخوبی بتوانند با آنها همذاتپنداری کنند و حتی آنها را الگو خود قرار دهند.
۴) شهر موشها ۲ (۱۳۹۳)![شهر-موش-ها-2]()
«شهر موشها ۲» به کارگردانی مرضیه برومند و تهیهکنندگی منیژه حکمت و علی سرتیپی، محصول سال ۱۳۹۳ است. این فیلم در ادامهی «شهر موشها»(۱۳۶۴) ساخته شده و در زمان خود در ۸۵ سینما اکران شد و با استقبال فوقالعادهی مردم مواجهه شد، تا جاییکه رکورد فیلم «اخراجیها ۲» را که تا آن زمان پرفروشترین فیلم سینما بود را شکست. همهی موشها در قسمت دوم «شهر موشها» بزرگ شدهاند و توانستند گربه (اسمشو نبر) را شکست داده و او را از شهر بیرون کنند. همچنین موشها به کمک هم شهری زیبا برای خود ساخته بودند اما حالا و در این فیلم بچههای این موشها به منطقهی ممنوعه میروند و با پیدا کردن سبدی وارد ماجراهای دیگری میشوند.
- بیشتر بخوانید
- برترینهای حمید لولایی | جایی برای پیرمردها هست
- برترینهای نگار جواهریان | پسندیده
- تاثیر هایده صفی یاری بر سینمای ایران | تدوینگری که بر فیلم میافزاید
- برترین فیلم های علی شادمان | پسر خوب سینمای ایران
سریالهای مرضیه برومند
۱) خونه مادربزرگه (۱۳۶۶)![سریال-خونه-مادربزرگه]()
سریال «خونه مادربزرگه» مجموعهی تلوزیونی به کارگردانی مرضیه برومند و تهیهکنندگی سیدحسن بنیطبا، محصول سال ۱۳۶۶ است. این سریال ۲۴ قسمتی از شبکهی دو تلوزیون پخش میشد. در این سریال شخصیتهای عروسکیای همچون مادربزرگه، مراد، مخمل، نوک سیاه و نوک طلا، آقا حنایی و گلباقالی خانم و … وجود دارد که صداپیشهی هرکدام از آنها متفاوت است. این سریال داستان مادربزرگه را روایت میکند که به همراه گربهی دلبندش، مخمل در خانهای زندگی میکند. با آمدن آقا حنایی و گلباقالی خانم به همراه دو جوجهی فرزندشان، آرامش خونهی مادربزرگه مختل میشود. بااینکه بیش از سیسال از ساخت این سریال میگذرد اما هنوز هم این سریال نزد بسیاری از افراد شناخته شده و محبوب است.
۲) آرایشگاه زیبا (۱۳۶۹)![آراییشگاه-زیبا]()
«آرایشگاه زیبا» سریالی به کارگردانی مرضیه برومند و تهیهکنندگی صدیقه موسویزاده، محصول سال ۱۳۶۹ است. در این سریال ۱۳ قسمتی بازیگرانی همچون رضا بابک، حسین کسیبیان، پری امیر حمزه و … ایفای نقش کردند. این سریال کوتاه داستان آرایشگر مسنی به نام اسد خمارلو را روایت میکند که هنوز مجرد است و هرکدام از دوستانش، شخصی را برای ازدواج به او معرفی میکنند و این داستان آنقدر کشدار میشود که خود اسد تصمیم به ازدواج میگیرد و به همراه مادرش به خواستگاری میرود و در نهایت پس از خواستگاریهای متعدد با خانمی آشنا میشود که میخواهد با او ازدواج کند و … قابل ذکر است که نام این سرایل از نام آرایشگاه اسد (زیبا) وام گرفته است.
۳) قصههای تا به تا (۱۳۷۳)![زی-زی-گولو]()
«قصههای تا به تا» سریال تلوزیونیای به کارگردانی مرضیه برومند و محصول سال ۱۳۷۳ است. این سریال ۳۰ قسمتی که به «زیزیگولو» معروف بود، در ژانر کودک و نوجوان ساخته شده و از شبکهی دو صداوسیما پخش میشد. در این سریال بازیگرانی همچون لیلی رشیدی (مادر خانومی)، امیرحسین صدیق (آقای پدر)، رضا فیاضی (آقای جمالی) و … ایفای نقش کردهاند. شخصیت محوری و اصلی این سریال عروسکی به نام زیزیگولو است که از سیارهای ناشناخته به زمین آمده و قادر است که کارهای عجیبی انجام دهد. هنوز هم بعد از گذشت حدود ۳۰ سال از ساخت این سریال، شخصیت زیزیگولو نزد بچهها و حتی بزرگسالان شناخته شده و محبوب است.
۴) هتل (۱۳۷۷)![هتل]()
«هتل» مجموعهی تلوزیونیای به کارگردانی مرضیه برومند و محصول سال ۱۳۷۷ است. این سریال ۱۲ قسمتی در سال ۱۳۷۸ از شبکهی ۵ صداوسیما پخش میشد. در این مجموعهی تلوزیونی بازیگرانی همچون سیامک انصاری، امیرحسین صدیق، مریم امیرجلالی و … ایفای نقش کردهاند. این سریال داستان و ماجراهای کارکنان و مشتریان یک هتل را روایت میکند و در هر قسمت آن بازیگر جدیدی بهعنوان مهمان در «هتل» حضور پیدا میکند. قابل ذکر است که این سریال در هتل مروارید فیلمبرداری شده است.
۵) کارآگاه شمسی و مادام (۱۳۸۰)![سریال کارآگاه-شمسی-و-مادام]()
«کارآگاه شمسی و مادام» مجموعهی تلوزیونی به کارگردانی مرضیه برومند و محصول سال ۱۳۸۰ است که از شبکهی ۵ صداوسیما پخش میشد. در این سریال ۱۳ قسمتی بازیگرانی همچون پری امیر حمزه، لوریک میناسیان، امیرحسین صدیق و سروش خلیلی ایفای نقش کردهاند. این سریال ژانری کمدی دارد و داستان دو دوست و همسایه به نامهای شمسی (پری امیر حمزه) و مادام (لوریک میناسیان) را روایت میکند که بهخاطر تفاوتهای شخصیتی (شمسی کنجکاو و باهوش و در مقابل مادام محافظهکار و خوشدل است) که این دو نقش باهم دارند، سکانسهای کمیکی در این سریال شکل گرفته است.
۶) کتابفروشی هدهد (۱۳۸۵)![کتابفروشی-هدهد]()
«کتابفروشی هدد» فیلمی به کارگردانی مرضیه برومند و تهیهکنندگی ایرج محمدی و مهران مهام، محصول سال ۱۳۸۵ است. در این سریال ۱۵ قسمتی بازیگرانی همچون امیرحسین صدیق، راضیه برومند، علی اوسیوند، محمود بصیری و … ایفای نقش کردهاند. این سریال روایتگر داستان پسری به نام کیوان کتابچی (امیرحسین صدیق) است که علاقهی فراوانی به کتاب دارد اما بعد از فوت پدرش، مجبور میشود برای تقسیم ارث و میراث برخلاف میلش کتابفروشی پدرش را بفروشد اما او همچنان مصمم برای ادامه دادن شغل پدرش است.