همه چیز درباره فیلم «سگ بند»؛ آغاز اکران از ۲۵ اسفند

فیلم «سگ بند» دومین ساخته‌ی مهران احمدی و محصول سال ۱۳۹۸ است، اکران این فیلم به‌ دلیل همزمانی با شیوع کرونا به تاخیر افتاد. فیلم سگ بند از جمله فیلم‌های کمدی اکران نوروزی ۱۴۰۱ است که تهیه‌کنندگی آن را محمدحسین قاسمی و نویسندگی آن را حمید اکبری خامنه بر عهده گرفته‌اند. باتوجه به حضور بازیگرانی چون امیر جعفری، بهرام افشاری، نازنین بیاتی و بهاره کیان افشار که همه‌ی آنها تجربه حضور در سینمای کمدی  را دارند، پیش‌بینی می‌شود که این فیلم با استقبال بالای مخاطبان در ایام نوروز مواجه شود.

 

 

بازیگران فیلم «سگ بند»

در کمدی «سگ بند» بازیگرانی همچون، امیر جعفری، بهرام افشاری، مرحوم سیروس گرجستانی، نازنین بیاتی، بهاره کیان افشار، علی تقی پور، ناهید مسلمی، سعید امیر سلیمانی، میرطاهر مظلومی، مرحوم عزت‌الله مهرآوران، سیامک صفری، امین فصیح و مهران احمدی نقش‌آفرینی کرده‌اند.

سگ-بند

امیر جعفری در فیلم «سگ بند»

با نگاهی کوتاه به کارنامه‌ی امیر جعفری می‌توان دریافت که  حضور او در فیلم‌ها و سریال‌های کمدی‌ بیش از ژانر جدی به چشم می‌خورد. او  با بازی در سریال‌های تلوزیونی «بدون شرح»، «من یک مستاجرم»، و «کمربندها را ببندیم » به شهرت رسید و خیلی زود توجه کارگردانان کمدی سینمای ایران را به خود جلب کرد. به‌طوریکه که در  چندسال اخیر شاهد هنرنمایی وی در فیلم‌های کمدی «اکسیدان»، «چهار انگشت» و «گشت سه» بودیم. بدون شک مهران احمدی به توانایی‌های امیر جعفری در طنز آشنایی کامل داشته و با انتخاب وی در نقش فردین عیاران (برادر فرزاد و فرزانه)  او را به‌عنوان شخصیت اصلی داستان خود برگزیده تا لحظات شادی را برای مخاطبان سینما در ایام نوروز رقم بزند.

 

نازنین بیاتی در فیلم «سگ بند»

نازنین بیاتی با بازی در فیلم سینمایی «دربند» در سال ۱۳۹۱ وارد عرصه‌ی بازیگری شد. وی با بازی در فیلم «رخ دیوانه» اثر ابوالحسن داوودی و «طعم شیرین خیال» اثر کمال تبریزی در سال ۱۳۹۳ به شهرت رسید و بعد از آن در طول ۷ سال ۱۳ فیلم سینمایی کار کرد. در کارنامه‌ی نازنین بیاتی فیلم‌های کمدی نیز کم دیده نمی‌شود، به‌خصوص در چند سال اخیر که وی در کمدی‌هایی همچون «آیینه بغل»، «ژن خوک»، «دینامیت» به خوبی درخشید.

نازنین-بیاتیقابل ذکر است که فیلم «دینامیت» بعد از سه سال از زمان ساخت آن در سال ۱۴۰۰ اکران شد و با استقبال فوق‌العاده‌ی مردم مواجه شد و پرفروش‌ترین فیلم سال شد. از کمدی‌های اخیر نازنین بیاتی می‌توان به فیلم  شادروان اشاره کرد که در چهلمین جشنواره‌ی فجر  نیز حضور داشت. درخشش نازنین بیاتی در فیلم‌های کمدی چند سال اخیر موجب شد تا مهران احمدی  نقش فرزانه در فیلم «سگ بند» را به او بسپارد و بی‌شک بازی او در کنار دیگر بازیگران این فیلم همچون بهاره کیان افشار، امیر جعفری، بهرام افشاری و … مورد توجه قرار خواهد گرفت.

 

موضوع فیلم «سگ بند»

در خلاصه‌ی داستان این فیلم آمده‌است: «هیچ وقت گول اسم و ظاهر آدم‌ها رو نخورید؛ لشکر هیتلر با اون عظمت، اسمش نازی بود.»

عوامل فیلم «سگ بند»

عوامل این فیلم سینمایی سگ یند عبارت است از کارگردان: مهران احمدی، تهیه کننده: محمدحسین قاسمی، نویسنده: حمید اکبری خامنه، فیلمبردار: ساعد نیک‌ذات، تدوین‌گر حمید نجفی‌راد، طراح صحنه و لباس: سیامک احصایی، مدیر صدابرداری: آرش برومند، طراح گریم: عباس عباسی، مدیر تولید: مسعود زمانی، مدیر برنامه ریزی و دستیار یک : روزبه سجادی حسینی، منشی صحنه : آناهید روستا، عکاس: طاها آبیار ، مدیر تدارکات: علیرضا اصلانی، جلوه های ویژه میدانی: آرش آقابیک، جلوه‌های ویژه رایانه‌ای: فرید ناظرفصیحی، سرمایه‌گذار: سعید خادمی، روابط عمومی: ادریس رفیع زاده.

 

نقد فیلم «سگ بند»

فیلم سگ بند برخلاف دیگر کمدی‌های اخیر دارای محتوایی جالب است و از همان ابتدا مخاطب را با داستانش درگیر می‌کند؛ به‌طوریکه در یک مکان مشخص (زورخانه) ابتدای فیلم را به انتهای فیلم وصل می‌کند. نام این فیلم از یکی از فن‌های کشتی گرفته شده که نامی مناسب است. ما در فیلم سگ بند با خانواده‌ی رضا عیاران که مردی با آبرو است و در یکی از محله‌های قدیمی تهران زندگی می‌کند، آشنا می‌شویم، نقش او را مرحوم سیروس گرجستانی بر عهده گرفت و به خوبی از پس آن برآمد.

ما در ابتدای داستان و در موقعیت‌های مختلف با کاراکترهای خانواده‌ی عیاران (فردین، فرزاد، فرزانه) تا حدودی آشنا می‌شویم. به‌طور مثال فردین عیاران که نقش او را امیر جعفری بازی کرده است، فرزند صالح خانواده است که همواره احترام پدرش را نگه می‌دارد و از او الگو می‌گیرد. در مقابل فرزاد عیاران با بازی بهرام افشاری، جوانی غیرتی و طمع‌کار است که دائما با خواهرش درگیر است.

سگ بندکش‌‌و‌مکش این دو برادر با هم و گاهی برادر کوچکتر با خواهر، آنها را در موقعیت‌های مختلف قرار می‌دهد که جنبه‌های طنز این فیلم را در ابتدا شکل می‌دهند. اما در ادامه به‌دلیل غافلگیری‌ای که در «سگ بند» به وجود می‌آید، از حجم کمدی فیلم کم می‌شود و مخاطب به وسط داستانی پر ماجرا پرت می‌شود. «سگ بند» با وجود لایه‌های طنزی که دارد اما گاهی مخاطب را آنقدر تحت‌تاثیر قرار می‌دهد که شاید اشک او نیز جاری شود؛ از نقاط قوت این فیلم می‌توان به گریه و خنده در کنار هم اشاره کرد. همچنین داستانی که «سگ بند» روایت می‌کند، داستانی پر افت‌و‌خیز است که همواره ثروت، فقر، خنده، گریه، غم و شادی را با هم دارد.

نقطه‌ی قابل‌‌توجه در این فیلم الگو‌گیری فردین به‌عنوان برادر بزرگتر از فرزاد (برادر کوچکتر) است. به‌طوری‌که در اواسط داستان شاهد تغییر کاراکتر فردین هستیم که این امر در زندگی واقعی بسیار رخ می‌دهد اما کمتر دیده شده که در فیلم‌ها نیز به آن پرداخته شود. چراکه مخاطب همواره توقع دارد که کوچکترها از بزرگترا الگوبرداری کنند. «سگ بند» در پایان داستانش نیز عاری از قصه‌سرایی و هیجان نیست و همواره در تمام دقایقش، جنبه‌ی سرگرمی خود را حفظ کرده و مخاطب را درگیر می‌کند. دیگر نقطه‌ی قوت این فیلم، شوخی‌های بسیار مناسب آن است و همین امر سبب شده تا مناسب برای تمام سنین باشد.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. لنا می گوید

    واقعا افتضاح بود اصلا خنده دار نبود آدم خسته می شه و طولانی بی محتوا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.