مروری بر خواهرانه‌ های به یاد ماندنی در فیلم‌ های سینمایی

خواهرانه‌های موجود در سینما، همواره به جذابیت و تاثیرگذاری هرچه بیشتر فیلم‌های سینمایی کمک کرده است. در این مطلب قصد داریم تا مروری بر خواهرانه‌ های به یاد ماندنی در فیلم‌ های سینمایی ایرانی بپردازیم. در ادامه با مجله سینماتیکت همراه باشید.

 

 کنعانکنعان

مینا | آذر

این فیلم به کارگردانی مانی حقیقی و محصول سال ۱۳۸۶ است. «کنعان» داستان زن و شوهری به نام‌های مینا (ترانه علیدوستی) و مرتضی (محمدرضا فروتن) را روایت می‌کند که بعد از ده سال زندگی مشترک باهم، در آستانه‌ی جدایی قرار دارند. اما حضور خواهر مینا، آذر (افسانه بایگان) شرایط دیگری را رقم می‌زند. مینا در ابتدا از حضور او خوشحال می‌شود اما به دلیل شرایط روحی آذر، نگران حال اوست. مینا بعد از دعوایی سخت با آذر برای بهبود رابطه‌اش با او تلاش می‌کند.

در واقع مینا به نوعی زندگی‌اش را فدای سلامتی خواهرش می‌کند و زمانی‌که خوابی آشفته می‌بیند و بسیار نگران آذر است؛ نذری برای سلامتی او می‌کند که زندگی خودش را نیز تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. قابل ذکر است که بازی درخشان ترانه علیدوستی و افسانه بایگان منجر به خلق یکی از بهترین رابطه‌های خواهرانه سینما شده است.

 

 مادریمادری

نوا | گلنار

«مادری» نخستین فیلم سینمایی به کارگردانی رقیه توکلی و محصول سال ۱۳۹۵ است. این فیلم داستان دو خواهر به نام‌های نوا (نازنین بیاتی) و گلنار (هانیه توسلی) است که با یکدیگر در شهر یزد زندگی می‌کنند. این دو خواهر در تلاش‌اند تا در برابر مشکلاتی که با آنها روبه‌رو می‌شوند، مقاومت کنند. «مادری» فضایی زنانه دارد و تقابل عشق‌های یک‌طرفه در زندگی دو خواهر را به تصویر می‌کشد.

رابطه‌ی خواهری نوا و گلنار آنقدر عمیق است که از همان سکانس‌های ابتدایی فیلم می‌توان به آن پی برد. نوا که خواهر کوچکتر نیز به حساب می‌آید، علی‌رغم مشکلات شخصی‌‌ای که خود در زندگی عاطفی‌اش دارد اما همواره نگران حال گلنار و دختر کوچک اوست (نوا در یک‌سوم پایانی فیلم متوجه می‌شود که گلنار به سرطان مبتلاست).  به همین دلیل او تمام تلاشش را می‌کند تا تا خواهر و دختر خواهرش را خوشحال نگاه دارد. بازی روان هانیه توسلی و نازنین بیاتی را می‌توان از نقاط قوت فیلم دانست که موجب می‌شود مخاطب با داستان آنها همراه شود و نوا و گلنار را تبدیل به یکی از به‌یادماندنی‌ترین خواهرهای فیلم‌های سینما دانست.

 

 هفت دقیقه تا پاییزهفت-دقیقه-تا-پاییز

میترا | مریم

این فیلم به کارگردانی علیرضا امینی و محصول سال ۱۳۸۸ است. «هفت دقیقه تا پاییز» داستان خانواده‌ای را روایت می‌کند که در جریان یک سفر کاری به شمال می‌روند اما وقوع یک تصادف، زندگی آنها را با تغییراتی مواجه می‌کند. میترا (هدیه تهرانی) فیلمبردار مهمانی‌ها و مجالس عروسی است و هنگامی‌ که خواهرش مریم (خاطره اسدی) با همسرش دچار مشکل می‌شود؛ شرایطی را فراهم می‌کند تا مریم اثاث و وسایل خانه‌اش را به خانه‌ی او آورد. میترا در تمام مدت غیبت شوهرخواهرش فرهاد (حامد بهداد) به مریم و پسرش توجه ویژه‌ای داشت.

میترا و مریم نمونه‌ای از دو خواهر واقعی هستند که هنگام سختی‌ها به هم پناه می‌آورند. این فیلم نیز در قالب دو قصه‌ی مجزا، گرفتاری‌ها و رنج این دو خواهر را به تصویر کشید و نشان داد که این دو همواره پشت هم هستند و همدیگر را به حال خود رها نمی‌کنند. قابل ذکر است که بازی فوق‌العاده و یکپارچه‌ی هدیه تهرانی و خاطره اسدی بر جذابیت هرچه بیشتر این فیلم افزوده و این دو را تبدیل به دو خواهر به‌یادماندنی در سینمای ایران کرده است.

 کوچه بی‌نامکوچه-بی-نام

محدثه | فاطمه

«کوچه بی‌نام» فیلمی به کارگردانی هاتف علیمردانی و محصول سال ۱۳۹۴ است. این فیلم ژانری درام-اجتماعی دارد و روایتگر داستان دو خانواده است که در خانه‌ای قدیمی زندگی می‌کنند. باران کوثری در نقش محدثه و ستاره پسیانی در نقش فاطمه، نقش دو خواهری را ایفا می‌کنند که از نظر رفتاری و اعتقاداتد شخصی با یکدیگر در تضاد هستند و همین امر موجب ماندگاری این دو خواهر در ذهن‌ها می‌شود.

فاطمه و محدثه باوجود تفاوت‌هایی که باهم دارند که حتی از ظاهر این دو نیز نمایان است، اما در نهایت در تمام موقعیت‌ها هوای یکدیگر را دارند و به یکدیگر پشت نمی‌کنند. قابل ذکر است که بازی درخشان باران کوثری و ستاره پسیانی به باورپذیر شدن این رابطه نیز کمک زیادی کرده است. قابل ذکر است که این روزها ستاره پسیانی در فیلم علف زار که هم‌اکنون بر روی پرده‌ی سینماها قرار دارد نیز به ایفای نقش پرداخته است.

 

 خانه دخترخانه-دختر

سمیرا | ستاره

«خانه دختر» فیلمی به کارگردانی شهرام شاه‌حسینی و محصول سال ۱۳۹۳ است. این فیلم داستان دختری به نام سمیرا (رعنا آزادی‌ور) را روایت می‌کند که فوت ناگهانی او در روز عروسی‌اش، موجب می‌شود تا دوستانش به دنبال دلیل مرگ او باشند. در این مسیر خواهر سمیرا به نام ستاره (پردیس احمدیه) آنها را به‌طور پنهانی راهنمایی می‌کند. سمیرا و ستاره که همواره با یکدیگر رابطه‌ی خوب و صمیمانه‌ای داشتند.

ستاره به دلیل آنکه از علت مرگ سمیرا باخبر بوده است، بعد از مرگ او ترسی همیشگی در نگاه و رفتار او به چشم می‌خورد. باخبر بودن ستاره از راز بزرگ سمیرا نشان از میزان صمیمیت این دو خواهر با یکدیگر دارد، به همین دلیل رعنا آزادی‌ور و پردیس احمدیه در این فیلم یکی از ماندگارترین خواهرانه‌های سینما را به تصویر می‌کشند.

 

 ابد و یک روزابد-و-یک-روز

سمیه | اعظم

«ابد و یک روز» نخستین ساخته‌ی سعید روستایی و محصول ۱۳۹۴ است. فیلم داستان خانواده‌ای را روایت می‌کند که در پایینِ شهر زندگی می‌کنند و درگیر مشکلاتی همچون فقر، اعتیاد و … هستند. همچنین آنها در تدارک مراسم عروسی دختر کوچک خانواده سمیه (پریناز ایزدیار) با پسری از افغانستان هستند. سمیه برای ترک خانواده‌ای که به شدت به آنها وابسته است، بسیار تردید دارد. او نگران مادر پیرش، آینده‌ی برادر کوچکترش (نوید) با بازی مهدی قربانی و … است.

در میان سه خواهر سمیه، اعظم (شبنم مقدمی) تنها فرد خانواده است که از او می‌خواهد به فکر خودش باشد و خود را در اولویت قرار دهد. او به سمیه می‌گوید که از خانه برود و به جست‌و‌جوی خوشبختی خود با پسری پول‌دار باشد. شخصیت‌پردازی خوب و بازی درخشان هردو بازیگر به باورپذیر شدن رابطه کمک زیادی کرده است. بازی بی‌نقص و تاثیرگذار پریناز ایزدیار در نقش سمیه و دیالوگ‌های دل‌سوزانه‌ی اعظم سبب ماندگار شدن این دو خواهر شده است.

 

 علف‌زارعلفزار

سارا | شبنم

فیلم علف‌ زار نخستین ساخته‌ی کاظم دانشی و محصول سال ۱۴۰۰ است. فیلم داستان یک بازپرس با بازی پژمان جمشیدی را روایت می‌کند که درگیر چند پرونده‌ی پیچیده‌ای شده است. در یکی از این پرونده سارا (سارا بهرامی) و شبنم (ستاره پسیانی) هردو در دشوارترین مرحله‌ی زندگی خود قرار دارند که لازم است از یکدیگر حمایت کنند.

با اینکه این دو خواهر هردو درگیر یک موضوع هستند، اما رفتار کاملا متفاوتی از خود بروز می‌دهند. سارا بهرامی به‌خوبی درد و رنج کاراکتر را برای مخاطب به تصویر می‌کشد. اکت‌های ستاره پسیانی نیز در فیلم بسیار عالی است و به‌طورکلی او یکی از بهترین بازی‌های خودرا ارائه‌ می‌دهد. همچنین با رفتاری که ترکیبی از ترس و عشق است، تماشاگر را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. بازی بی‌نقص و به‌یادماندنی این دو بازیگر به‌خصوص در سکانس‌هایی که مشترکا باهم دارند؛ از نقاط قوت فیلم است.

 

 خواهران غریبخواهران-غریب

نرگس | نسرین

«خواهران غریب» فیلمی به کارگردانی کیومرث پوراحمد و محصول سال ۱۳۷۴ است. این فیلم یکی از خاطره‌انگیزترین فیلم‌های سینمای کودک و نوجوان است. فیلم داستان دو خواهر دوقلو را روایت می‌کند که پدرومادرشان (خسرو شکیبایی و افسانه بایگان) از یکدیگر جدا شده‌اند و یکی از آنها با پدر و یکی‌دیگر با مادر زندگی می‌کند. بالاخره این دو خواهر در جشن مدرسه هم‌دیگر را برای اولین‌بار می‌بینند و متوجه می‌شوند که دوقلو هستند…

بخشی که این دو خواهر جای خود را در خانه عوض می‌کنند و پدرومادرشان متوجه‌ی جابه‌جایی آنها نمی‌شوند، از جمله لحظات دل‌چسب و جذاب «خواهران غریب» به حساب می‌آید. البته از بازی خوب الهام و الهه علی‌یاری نیز نمی‌توان غافل شد. به‌طورکلی این دو خواهر یکی از زیباترین روابط خواهرانه‌ی سینما را به تصویر می‌کشند.

 

 دینامیتدینامیت

ساناز | زیبا

«دینامیت» فیلمی به کارگردانی سیدمسعود اطیابی و محصول سال ۱۴۰۰ است. این فیلم داستان دو خواهر به نام ساناز (نازنین بیاتی) و زیبا (زیبا کرمعلی) را روایت می‌کند که با یکدیگر در خانه‌ای در بالای شهر زندگی می‌کنند. ساناز و زیبا هر هفته در خانه‌ی خود مهمانی برگزار می‌کنند و همین امر سبب شده که آنها با همسایه‌ی طبقه‌ی پایین خود که دو طلبه‌ی جوان (پژمان جمشیدی و احمد مهرانفر) هستند، دچار چالش‌هایی شوند.

تفاوت زیادِ سبک زندگی و عقاید این دو همسایه باهم منجر به خلق موقعیت‌های کمدی فراوانی می‌شود. نازنین بیاتی در این فیلم با ایفای نقشی بسیار متفاوت نسبت به تجربه‌های پیشین خود، با چالش زیادی روبه‌رو بوده که به درستی از پس آن برآمده است. به‌طورکلی بازی خوب و روان این دو بازیگر در کنار هم و شباهت ظاهری‌ای که در این فیلم با یکدیگر داشتند، به باورپذیر شدن هرچه بیشتر این رابطه کمک اساسی کرده است.

 

 مرگ ماهیمرگ-ماهی

تهمینه | فریده

«مرگ ماهی» فیلمی به کارگردانی روح‌الله حجازی و محصول سال ۱۳۹۳ است. فیلم داستان مادری با بازی رابعه مدنی را روایت می‌کند که پس از مرگش، فرزندانش به خانه‌ی او می‌آیند. آنها  از طریق پرستارش متوجه می‌شوند که او وصیت کرده تا سه روز بعد از فوتش، او را به خاک بسپارند و همین امر موجب چالش‌هایی میان خواهر و برادرهای این خانواده می‌شود.

نیکی کریمی و طناز طباطبایی در «مرگ ماهی» نقش دو خواهر به نام‌های تهمینه و فریده را ایفا می‌کنند. فریده زنی مبهوت و درهم شکسته است که بیشتر از دیگران به مرگ فکر می‌کند. در مقابل تهمینه زنی شکننده و حساس است که به‌طور مداوم با دیگران به ویژه برادرش در حال دعواست. بازی خوب و متفاوت این دو بازیگر در سکانس‌های مشترکی که باهم دارند، سبب ماندگار شدن رابطه‌ی خواهری‌شان شده است.

 

 من دیه گو مارادونا هستممن-دیه-گو-مارادونا-هستم

فرزانه | رویا

این فیلم به کارگردانی بهرام توکلی و محصول سال ۱۳۹۴ است. «من دیه گو مارادونا هستم» داستان دو خواهر با بازی گلاب آدینه در دو نقش را روایت می‌کند که یکی از آنها در بالای شهر و دیگری در پایین شهر زندگی می‌کند. این دو خواهر با یکدیگر اختلاف دارند و مدام در حال دعوا هستند…

ویشکاه آسایش در نقش فرزانه و سارا بهرامی در نقش رویا دو خواهر با رفتار و عقاید کاملا متفاوت هستند. فرزانه شخصیتی مغرور و از خود راضی دارد که فقط به خودش فکر می‌کند. اما رویا دختری حساس است که تلاش خود را برای آرام شدن فضا می‌کند و به دنبال صلح است. این دو بازیگر دو کاراکتر کاملا متفاوت را به تصویر می‌کشند و تضاد و تقابلی که باهم دارند، آنها را تبدیل به خواهرانی به‌یادماندنی در سینمای ایران کرده است.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.