خیلی از ما برای گذراندان اوقات فراغت خود و تایم بیکاری خود به سینماها میرویم؛ برای همین است که امروزه سینما نقش پررنگی را در زندگی مردم ایفا میکند. در حال حاضر نیز فیلمهای زیادی در ژانرهای متنوع به روی پردهی سینماها هستند که شما میتوانید با تماشای آنها، آخر هفتهتان را با لذت بیشتری سپری کنید. اما اصولا تصمیمگیری دربارهی اینکه چه فیلمی را ببینیم همیشه سخت بوده است؛ به همین دلیل تصمیم داریم تا در این مطلب به معرفی ۵ فیلم متنوعی که هماکنون در سینماهای سراسر کشور اکران شدهاند، بپردازیم.
فسیل
-
کارگردان: کریم امینی
-
ژانر: کمدی
«فسیل» پنجمین فیلم کریم امینی بهعنوان کارگردان است که فیلمنامهی اولیهی آن توسط او، علی باطنی و آرمین طهماسبی نوشته شده است و در نهایت حمزه صالحی آن را به پایان رسانده است. فیلم «فسیل» محصول سال ۱۳۹۹ است و ژانری کمدی دارد. فیلم ایدهی جالبی دارد و سه دههی متفاوت (پیش از انقلاب، دوران جنگ و اواسط دههی ۸۰) از ایران را به تصویر میکشد.
اسماعیل عمویی با بازی بهرام افشاری، خوانندهی گروهی است که سعید (با بازی هادی کاظمی) آهنگساز و صفا (با بازی ایمان صفا) شاعر آن هستند. اسی در تلاش است تا به دربار شاه راه پیدا کند و در عرصهی موسیقی پیشرفت کند تا بتواند نظر مثبت پدر فرنگیس (الناز حبیبی) را برای ازدواج جلب کند. اما او درست در راهِ رفتن به کاخ شاه تصادف میکند و همین امر سبب میشود تا ۱۰ سال به کما برود و سرنوشتش تغییر پیدا کند و این تازه شروع داستان کمدیِ «فسیل» است.
میتوان گفت بیشتر بار کمدی «فسیل» بر دوش بهرام افشاری است و او در بیشتر سکانسهای این فیلم حضور دارد و موجب خندهی تماشاگران میشود. افشاری در این فیلم ثابت کرده که حتی با اکت بدن (نوع ایستادن، راه رفتن و …) نیز میتواند تماشاگران را با خود همراه کرده و بخنداند. شخصیتپردازیهای دیگر کاراکترهای این فیلم همچون صفا، سعید، فرنگیس و پری نیز کامل و صحیح صورت گرفته که همگی آنها مکمل شخصیت اسی به حساب میآیند. این فیلم از ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ به روی پردهی سینماها آمده و تاکنون پرفروشترین فیلم کمدی سینمای ایران به حساب میآید. علاقهمندان به تماشای این کمدی جذاب برای خرید بلیت فسیل میتوانند به سایت سینماتیکت مراجعه کنند.
سه کام حبس
-
کارگردان: سامان سالور
-
ژانر: اجتماعی، درام
فیلم سه کام حبس هفتمین ساختهی سامان سالور به حساب میآید که تهیهکنندگی آن را نیز ساسان سالور برعهده داشته است. این فیلم محصول سال ۱۳۹۸ است و ژانری درام-اجتماعی دارد. فیلم داستان زن و شوهری به نام نسیم (با بازی پریناز ایزدیار) و مجتبی (محسن تنابنده) را به تصویر میکشد. این دو زندگی ساده و معمولی دارند و نسیم سعی میکند با کارهایی همچون ترشی انداختن و ساختن عروسکهای پلاستیکی در هزینههای خانه به مجتبی کند. مجتبی نیز به ظاهر فروشندهی ظروف پلاستیکی است اما در طول سریال و با به کما رفتن او متوجه میشویم که مجتبی موادفروش نیز بوده است! همین امر نسیم را به دردسر میاندازد و …
از نقاط قوت این فیلم میتوان به جزئیات فراوانی که در طول فیلم وجود دارد، اشاره کرد. یعنی کارگردان زمان زیادی را صرف میکند تا تماشاگر را با جزئیات زندگی این زوج و روابطشان با یکدیگر آشنا کند. سالور زمانی مسألهی خود را طرح میکند که کاملا ذهن مخاطب را درگیر زندگی نسیم و مجتبی کرده است و همین نمایش همین جزپیات به او کمک شایانی میکند تا مخاطب بتواند با داستان اصلی فیلم ارتباط برقرار کند.
«سه کام حبس» از ۲۸ فروردین به روی پردهی سینماها آمده است در همین مدت زمان اندکی که از اکران آن میگذرد، توانسته جزء سه فیلم برتر سینما از لحاظ فروش باشد و مخاطبین زیادی را به سوی خود جذب کند. علاوهبر پریناز ایزدیار و محسن تنابنده، سمیرا حسنپور و متین ستوده نیز در این فیلم ایفای نقش کردهاند.
جنگ جهانی سوم
کارگردان: هومن سیدی
ژانر: جنایی
«جنگ جهانی سوم» ششمین ساختهی سینمایی هومن سیدی به حساب میآید که تهیهکنندگی و نویسندگی آن را نیز خود برعهده داشته است. این فیلم محصول سال ۱۴۰۱ است و ژانری جنایی دارد. «جنگ جهانی سوم» داستان کارگری ساده به نام شکیب با بازی قابلقبول و تحسینبرانگیز محسن تنابنده را روایت میکند. فیلم دو بخش دارد؛ در قسمت اول آن شکیب کارگر روزمزدِ ساختمان است و بسیار کمحرف است و فقط مواقعی حرف میزند که از او سوالی پرسیده باشند، آن هم با تن صدای بسیار پایین پاسخ میداد.
در قسمت دوم فیلم نیز، او بهعنوان بازیگر برای نقش هیتلر در یک فیلم سینمایی انتخاب میشود و در این میان، زندگی شخصیاش نیز دچار چالشهایی میشود و تمام این ماجراها او را تبدیل به شخصیتی بیرحم میکند… «جنگ جهانی سوم» پایانی غافلگیرکننده و بس درخشان دارد و به مخاطبش القا میکند که این فیلم با اینکه شروعی آرام و کمی کسلبار دارد اما ارزش صبر کردن و تماشا را دارد.
«جنگ جهانی سوم» از ۲۶ فروردین به روی پردهی سینماها آمده است و در حال حاضر جزء پنج فیلم پرفروش سینما به حساب میآید. قابل ذکر است که این فیلم نخستین بار در هفتادونهمین دورهی جشنوارهی ونیز به نمایش درآمد و جایزهی بهترین بازیگر مرد (محسن تنابنده) و بهترین فیلم (هومن سیدی) را ازا آن خود کرد. علاقهمندان به خرید بلیت جنگ جهانی سوم میتوانند به سایت سینماتیکت مراجعه کنند.
آهنگ دو نفره
-
کارگردان: آرزو ارزانش
-
ژانر: عاشقانه
فیلم آهنگ دو نفره نخستین ساختهی آرزو ارزانش بهعنوان کارگردان است که در سال ۱۳۹۹ توسط جواد نوروزبیگی تهیهکنندگی شده است. این فیلم ژانری کمدی-اجتماعی دارد و بازیگرانی همچون فرزاد فرزین، احمد مهرانفر، بهاره کیانافشار، امیرحسین رستمی و علیرضا استادی در این فیلم ایفای نقش کردهاند. «آهنگ دو نفره» دو داستان مجزا از هم را بهطور موازی و همزمان روایت میکند؛ داستان اول مربوط به خوانندهای مشهور با بازی فرزاد فرزین است که از زندگی مرفهی دارد و داستان دوم مربوط به پسری با بازی احمد مهرانفر است که گیر خانوادهای سوجو و باجگیر افتاده است.
فرزاد فرزین که تا پیش از این ثابت کرده که چه در ایفای کاراکترهای کمدی و چه در کاراکترهای جدی همواره درخشیده است و همواره بازی قابل قبولی از خود ارائه میدهد. احمد مهرانفر نیز که اخیرا با کمدیهای پرمخاطبی همچون «بخارست» و «انفرادی» درخشیده است؛ در این فیلم نیز بازی قابل قبولی از خود ارائه میدهد. این فیلم تاکنون جزء فیلمهای پرفروش سینما به حساب میآمده است و باتوجه به ترکیب بازیگران جذاب آن و داستان متفاوتش، پیشبینی میشود که روزبهروز فروش آن افزایش پیدا کند.
- بیشتر بخوانید
- نقدی بر فیلم فسیل | ماشین زمان
- در تلاش برای ثبت حقیقت | نقد فیلم «سه کام حبس»
- نقد فیلم جنگ جهانی سوم | بی همه چیز
دسته دختران
-
کارگردان: منیر قیدی
-
ژانر: جنگی، درام
دسته دختران دومین ساختهی منیر قیدی بعد از «ویلاییها» است که هردوی آنها ژانری جنگی با محوریت زنان دارند. این فیلم محصول سال ۱۴۰۰ است و توسط محمدرضا منصوری تهیهکنندگی شده است. فیلم داستان چند زن را در روزهای اشغال خرمشهر در زمان جنگ تحمیلی روایت میکند. این زنها هرکدام قصهی تلخ خود را دارند، مامور میشوند تا مهماتی را به خط مقدم جبهه برسانند و در این راه با چالشهای زیادی روبهرو میشوند و حتی جان خود را از دست میدهند.
«دسته دختران» روایتی متفاوت از جنگ تحمیلی ایران و عراق را ارائه میدهد؛ روایتی که قهرمان داستان آن اینک زنان هستند. فیلم از ابتدا تا انتها با صدای موشک، خمپاره، تیر و … تماشاگر را تحتتاثیر قرار میدهد و سعی میکند فضایی واقعی و ملموس را برای مخاطب تداعی میکند. این فیلم از ۳۰ فروردین در سینماهای سراسر کشور اکران شده است و در همین مدت زمان اندک، فروش خوبی را تجربه کرده است. نیکی کریمی، پانتهآ پناهیها، هدی زینالعابدین، فرشته حسینی، صدف عسگری و حسین سلیمانی بازیگران اصلی «دسته دختران» هستند.