کارنامه هنری کامبیز دیرباز به بهانه اکران تک تیرانداز

کامبیز دیرباز  متولد ۱۲ شهریور سال ۱۳۵۴ در شهر تنکابن است. او فارغ‌التحصیل رشته ی بازیگری از دانشگاه هنر آزاد اسلامی است. دیرباز این روزها فیلم تک تیرانداز را بر روی پرده دارد. او در این فیلم نقش عبدالرسول زرین، یکی از برترین تک تیراندازان دوران جنگ تحمیلی ایران را بازی می‌کند. فیلم تک تیرانداز برنده بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در جشنواره فجر شد.

 

 فعالیت هنری کامبیز دیرباز 

کامبیز بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر است و در عرصه‌های مختلف به ایفای نقش پرداخته است. در ادامه نگاهی به کارنامه ی هنری دیرباز در سینما و  تلویزیون و تئاتر می‌اندازیم و به مرور فیلم‌های سینمایی کامبیز او می‌پردازیم.

کامبیز دیرباز در سینما

کامبیز دیرباز فعالیت هنری خود را سال ۱۳۷۶ با حضور بر روی صحنه‌ی تئاتر نمایش سیاوش‌خوانی آغاز کرد و در سال ۱۳۷۸ نیز  با بازی در فیلم سینمایی دختران انتظار، قدم به عرصه ی بازیگری در سینما گذاشت. پس از آن دیرباز در سینما در جلوی دوربین کارگردانان مختلفی رفت. اغلب آثار موفق او در حوزه ی جنگ و دفاع مقدس هستند.

 فیلم دوئل

در سال ۱۳۸۲، کامبیز با ایفای نقش یحیی، جنگجویی کمی تند مزاج شجاع و حق‌‌جو، در جلوی دوربین  احمدرضا درویش در فیلم دوئل موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر شود. این فیلم یکی از برترین آثار سینمای دفاع مقدس ایران شناخته شد که در مورد صندوقچه‌ی مهمی است که در زمان جنگ ایران و عراق گم می‌شود و مشخص نمیشود که چه بر سر آن می‌آید.

دوئل

به نام پدر 

پس از آن او در فیلم‌های سینمایی مختلفی  حضور یافت و با کارگردانان مختلفی همکاری کرد، از جمله‌ی این آثار می‌توان به فیلم‌ به نام پدر (۱۳۸۴) به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا اشاره کرد که دیرباز برای بازی در این فیلم نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنواره فیلم فجر بود. فیلم به‌نام پدر نیز حال و هوایی جنگی دارد و درباره‌ی جنگ ایران و عراق و تبعات آن است که نقش دیرباز در این فیلم، نقش جوانی است پرسشگر که گویا نمیانده ی نسل جدید است.

اخراجی ها

اما نقشی که باعث محبوبیت کامبیز دیرباز شد، بازی در نقش مجید سوزوکی در فیلم اخراجی‌ها در سال ۱۳۸۵ بود. این فیلم که یکی از پرفروش‌ترین آثار سینمای ایران بدل شد از حضور بازیگران بسیاری بهره مند بود و موضوع آن نیز درباره‌ی شخصیت نه‌چندان خوش نامی به نام مجید سوزوکی و دوستانش است که برای انجام شرطی به جبهه می‌روند. دیرباز در این فیلم تیپ جدیدی را از شخصیتی با مولفه‌هایی متفاوت به نمایش گذارد و به نوعی کلیشه‌شکنی انجام داد.

 

خرید بلیت تک تیرانداز

عیار ۱۴

پس از آن دیرباز بازی در نقش‌های جدی‌تر را برگزید و در فیلم عیار۱۴ پرویز شهبازی در سال ۱۳۷۸ یک‌بار دیگر نامزد دریافت جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنواره فیلم فجر شد. یکی از بهترین نقشآفرینی های دیرباز در این فیلم خوش ساخت شهبازی شاهد بودیم. نقشی متفاوت با آثاری که تا پیش از آن از او بر پرده‌ی سینما دیده‌ایم. فیلم عیار ۱۴  را می‌توان آن به نوعی اقتباسی  آزاد از رمان معروف جنایت و مکافات دانست که زمینه را برای بازی متفاوتی از دیرباز فراهم می‌آورد.

 

انعکاس دیرباز

سایر آثار مهم سینمایی دیرباز

او در همان سال در فیلمی از رضا کریمی به نام انعکاس نیز بازی کرد که بازی او در این فیلم مورد تحسین منتقدین قرار گرفت. یکی از بهترین بازی‌های دیرباز را در فیلم خاکستر و برف در سال ۱۳۹۱ به کارگردانی روح‌الله سهرابی شاهد بودیم. او برای ایفای نقش در این فیلم پانزده کیلو وزن اضافه کرد. وی پس از آن در فیلم‌های ساکن طبقه وسط (۱۳۹۳) شهاب حسینی، سوءتفاهم (۱۳۹۶) احمدرضا معتمدی، خروج (۱۳۹۸) ابراهیم حاتمی‌کیا و فیلم تک‌تیرانداز به کارگردانی علی غفاری حضور یافت.

 

حضور دیرباز در تلویزیون 

دیرباز علاوه بر سینما درمجموعه‌های تلویزیون متعددی حضور داشته است. حضور او در تلویزیون با سریال خاطره‌برانگیز آژانس دوستی (۱۳۷۸) آغاز شد و پس از آن با حضور در آثاری مانند همسفر (۱۳۷۹) قاسم جعفری و تب سرد (۱۳۸۳) به کارگردانی علیرضا افخمی ادامه یافت. او در سریال در چشم باد به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی، با بازی در نقش نادر ایرانی خوش درخشید و توانایی‌های خود را در بازیگری به اثبات رساند. سریال در چشم باد یکی از سریال های محبوب و پرمخاطب تلویزیون بود که به زندگی خلبانی ایرانی در چندین مقطع مختلف پرداخته است.

در چشم باداو همچنین در سریال‌های نابرده رنج علیرضا بذر افشان، پریدخت سامان مقدم، تهران پلاک۱ مهدی مظلومی، بوی باران حسین تبریزی، آقا و خانم سنگی شاهد احمدلو، زیر پای مادر بهرنگ توفیقی و دیگر آثار تلویریونی همکاری داشته است. در کنار این فعالیت‌ها او در چند تئاتر نیز بر روی سن رفته است.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.