فیلم آتابای به کارگردانی نیکی کریمی و نویسندگی هادی حجازیفر از سوم آذر ماه بر روی پرده سینماهای کشور به نمایش درخواهد آمد . این فیلم در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر نیز شرکت داشت و بازی بازیگران فیلم به خصوص جواد عزتی مورد تحسین قرار گرفت.
فیلم آتابای که فیلمی درام و عاشقانه است، در مورد مردی است به نام آتابای با بازی هادی حجازیفر که سالها پیش در دانشگاه تهران تحصیل میکرده است. سال آخر پیش از آنکه فارغالتحصیل شود به دلیل عشقی بیسرانجام دانشگاه و شهر تهران را رها میکند و به شهرش خوی بازمیگردد. او در کنار پدرش زندگی میکند و مسئولیت و سرپرستی خواهرزاده نوجوانش را نیز بر عهده دارد. در این میان داستانی مجدد رخ میدهد که دوباره او را دلبسته کسی میکند.
نقد و بررسی فیلم «آتابای» | چه دانستم که سیلابی مرا ناگاه برباید
به مناسبت اکران این فیلم در سینماهای کشور مروری خواهیم داشت بر کارنامهی بازیگری بازیگران فیلم .
کارنامه هنری هادی حجازی فر
هادی حجازیفر متولد سال ۱۳۵۵ در شهر خوی آذربایجان، بازیگر سینما و تلویزیون، فیلمنامهنویس و کارگردان تئاتر است. او دانشآموختهٔ رشته کارشناسی نمایش عروسکی از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران است.
اولین ورود حرفهای او به عرصهی هنر با فیلم «مزرعه پدری» رسول ملاقلیپور در سال ۱۳۸۳ صورت پذیرفت. پس از آن مدتی به فعالیت در تئاتر مشغول بود و مجدد با فیلم «ایستاده در غبار» در سال ۱۳۹۴ به عرصهی تصویر بازگشت.
فعالیت هادی هجازیفر در تئاتر
هادی هجازیفر، نمایشهای پرزنت، جایی دیگر، رومئو و ژولیت و ملاقات با بانوی سالخورده را در مقام کارگردان طی سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۳ بر روی سن برد. پس از آن تهیهکنندگی دو اثر تایم لپس و پروانه الجزایری در سال ۱۳۹۸ را برعهده داشت. او در همین سال در تئاتر « هوس و هفت دقیقه» مشاور کارگردان را برعهده داشت.
فعالیت هادی حجازیفر در تلویزیون و نمایش خانگی
حجازیفر در سال ۱۳۹۱ مجموعه طنز «کرکره» را که نقد مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است را برای شبکه سه ساخت. او همچنینی در سریالهای نفس (۱۳۹۶) به کارگردانی جلیل سامان و دوپینگ (۱۳۹۹) رضا مقصودی حضور داشت. او یکبار دیگر با سامان جلیل در سریال « زیر خاکی ۱» در دو نقش متفاوت همکاری داشت.
او همچنین در سریال ممنوعه در سال ۱۳۹۷ به کارگردانی امیر پورکیان، که برای شبکه خانگی تهیه شده بود، به ایفای نقش پرداخت که بازی در این سریال او را نامزد دریافت بهترین بازیگر نقش مرد درام تلویزیونی از جشن حافظ کرد.
کارنامه سینمایی هادی حجازیفر
حجازیفر پس از حضور در فیلم سینمایی « مزرعه پدری» در سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۴ که در فیلم «ایستاده در غبار » به کارگردانی محمد حسین مهدویان به ایفای نقش پرداخت در سینما فعالیتی نداشت. پس از بازی در این فیلم، او در عرصه سینما فعالیت بیشتری پیدا کرد و با کارگردانان مختلفی به همکاری پرداخت، از جملهی این آثار میتوان به فیلمهای دارکوب ( بهروز شعیبی)، آستیگمات (مجیدرضا مصطفوی)، شاهکش ( وحیدامیرخانی)، به وقت شام ( ایراهیم حاتمیکیا)، ژن خوک (سعید سهیلی)، منطقه پرواز ممنوع ( امیر داسارگر) و دوزیست (برزو نیکنژاد) اشاره کرد.
او در فیلم آتابای به کارگردانی نیکی کریمی علاوه بر بازیگری، نویسندگی فیلم را نیز بر عهده داشته است. همچنین او در فیلم بیهمهچیز نیز بازی بسیازی خوبی ارائه کرده است که تحسین منتقدین را برانگیخت. فیلم «بی همه چیز» به کارگردانی محسن قرائی به زودی درسینماهای ایران اکران خواهد شد.
در اینجا به صورت خلاصه به تعدادی از آثار مهمی که هادی حجازیفر از سال ۱۳۹۴ به بعد در آن حضور داشته است میپردازیم.
ایستاده در غبار
شاید بتوان گفت فیلم « ایستاده در غبار» یکی از مهمترین نقشآفرینیهای حجازیفر است. این فیلم که بر اساس زندگی احمد متوسلیان، یکی از فرماندهان لشکری ایران در زمان جنگ ایران و عراق ساخته شده است. این فیلم به کارگردانی و نویسندگی محمد حسین مهدویان در ژانر مستند ( ماکیومنتری) درام و جنگی تولید شده است و حجازیفر برای در این فیلم نامزد دریافت تندیس زرین بهترین بازیگر مرد از هجدهمین دوره جشن بزرگ سینمای ایران بود.
ماجرای نیمروز
دومین همکاری حجازیفر و محمدحسین مهدویان در فیلم ماجرای نیمروز شکل گرفت. این فیلم در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره وو بهترین فیلم از نگاه ملی شد. ماجرای فیلم دربارهی ترورهای سازمان مجاهدین خلق ایران در سال ۱۳۶۰ و اتفاقاتی که در آن دوران پس از عزل بنی صدر اتفاق افتاد میباشد. حجازیفر در این فیلم در نقش کمال یکی از اعضای کمیته مشترک سازمان اطلاعات ایران و اطلاعات سپاه ظاهر شده است.
او برای بازی در این نقش در یازدهمین دوره جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران موفق به کسب جایزه بازیگر نقش مکمل مرد شد.
همچنین حجازیفر در قسمت دوم این فیلم« ماجرای نیمروز: رد خون» نیز مجدد در نقش کمال ظاهر شد. بازی او در این نقش مورد تحسین منتقدین قرار گرفت.
لاتاری
سومین همکاری حجازیفر با مهدویان نیز برای حجازیفر خوش یومن بود و او موفق به کسب جایزه بهترین بازیگر نقش مرد از هجدهمین دوره جشن دنیای تصویر شد. فیلم لاتاری درامی عاشقانه است در فضایی تلخ. داستان فیلم در مورد دختر و پسری است جوان که قصد ازدواج با یکدیگر دارند اما اتفاقی تلخ سبب مرگ دختر میشود و نامزد او ، امیرعلی، در صدد یافتن علت مرگ اوست. در این میان او با موسی با بازی بسیار خوب هادی حجازیفر همراه میشود.
کارنامه هنری جواد عزتی
محمدجواد عزتی متولد سال ۱۳۶۰ و فارغالتحصیل رشته تئاتر است. عزتی جزو آن دسته از بازیگران است که پله پله موفقیت را طی نموده است و با تلاش و پشتکار خود توانست از بازی در نقشهای مکمل و فرعی در آثار کودک و طنزهای تلویزیونی، خود را به یکی از مهمترین بازیگران عرصه سینما و تصویر تبدیل سازد و نقش اول و اصلی آثار درام را برعهده گیرد. او فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۷۵ با بازی در تئاتر تجربه کرد و سپس با حضور در جلوی دوربین سعید آقاخانی در سریال قصههای شبانه بازیگری در تلویزیون را نیز تجربه کرد
جواد عزتی از جمله بازیگرانی است که با بازی در چند فیلم سینمایی طنز پر فروش در سال ۱۳۹۷، پولسازترین بازیگر ایرانی آن سال شناخته شد.
فعالیت جواد عزتی در تئاتر
جواد عزتی فعالیت خود در عرصهی تئاتر را از نوجوانی و با ایفای نقش در تئاترهای خیابانی آغاز کرد. اولین تئاتر حرفهای او ایفای نقش در تئاتر ساحره ی سوزان به کارگردانی مهلقا باقری بود. او در سال ۱۳۸۹ در تئاتر «قاتل بیرحم هسه کارلسون» مسعود رایگان، «پسران آفتاب» سیامک صفری و « زندانی خیابان دوم» مه لقا باقری بر روی سن رفت.
فعالیت جواد عزتی در تلویزیون و نمایش خانگی
جواد عزتی در تلویزیون و شبکه خانگی کارنامه پرباری داشته است. او از سال ۱۳۸۱ که با قصههای شبانه وارد تلویزیون شد تا کنون در آثار بسیاری، اغلب طنز، حضور داشته است. از مهمترین آثار او میتوانیم به سریالهای زیر اشاره کنیم:
کمربندها را ببندیم (۱۳۸۳)، باغ مظفر (۱۳۸۵)، مرد هزارچهره (۱۳۸۶)، قرارگاه مسکونی (۱۳۸۷)، چاردیواری (۱۳۸۹)، سهدونگ سه دونگ (۱۳۸۹)، دودکش (۱۳۹۲)، سرزمین مادری (۱۳۹۲)، دردسرهای عظیم ۱ و ۲ (۱۳۹۳ و ۱۳۹۴)
همچنین عزتی در شبکهخانگی در سریال گنج مظفر و قهوه تلخ مهران مدیری حضور داشت. اما مهمترین نقشآفرینی او در سریال و مدیوم شبکه خانگی، بازی ماندگار او در نقش مالک در سریال درام «زخمکاری» محمد حسین مهدویان بود که برای بازی در این سریال برنده جایزهی ویژهی هیئت انتخاب جشن حافظ سال ۱۴۰۰ شد.
کارنامه سینمایی جواد عزتی
روند رو به رشد جواد عزتی در عرصهی بازیگری، تنها محدود به حوزهی سریالهای تلویزیونی و شبکهخانگی نبوده است، او در سینما نیز پیشرفت چشمگیری داشت و از بازی در آثار صرفا طنز و کمدی توانست به آثار درام و جدی سینمایی ورود پیدا کند و در عرصهی درام نیز خوش بدرخشد.
عزتی فعالیت خود در سینما را برای اولین بار با فیلم «طلا و مس» ساخته همایون اسعدیان در سال ۱۳۸۷ تجربه کرد. او در این فیلم نقشی متفاوت را به خوبی بازی کرد. سپس در سال ۱۳۸۹ در فیلم آفریقا ساخته هومن سیدی به ایفای نقشی کوتاه پرداخت.
پس از آن در فیلمها و آثار سینمایی بسیاری در نقشهای کوتاه و بلند، طنز و جدی و … حضور یافت و با کارگدانان متفاوتی همکاری کرد. از جملهای این فیلمها میتوان به آثاری چون، کلاشینکف ( سعید سهیلی)، فرشتهها با هم میآیند (حامد محمدی)، شیار ۱۴۳ (نرگس آبیار)، خرگیوش (مانی باغبانی)، آینه بغل (منوچهر هادی)، لاتاری (۱۳۹۶)، جهان با من برقص(۱۳۹۷)، مغز استخوان (۱۳۹۸)، خورشید (۱۳۹۸)
در ادامه نگاهی داریم به فیلمهای مهم جواد عزتی.
اکسیدان
فیلم اکسیدان فیلمی طنز است که داستانی متفاوت دارد. عزتی در این فیلم در کنار امیر جعفری بازی طنازانه و درعین حال به اندازهای را ارائه داد. دفیلم اکسیدان در زمان اکران خود در سینماهای ایران توانست رکورد فروش را جابه جا کند و جواد عزتی را به بازیگری تبدیل کند که فیلمهای او در سال جزو پرفروشترین آثار آن سال بودهاند.
ماجرای نیمروز
ماجرای نیمروز و همکاری با محمدحسین مهدویان را شاید بتوان نقطهی عطف کارنامهی هنری عزتی دانست. او در این فیلم برخلاف اغلب فیلمهایی که پیشتر بازی کرده بود، نقشی کاملا جدی بر عهده داشت که بعدتر در فیلم ماجرای نیمروز۲: رد خون نیز، مجدد نقش «صادق» یکی از کارمندان وزارت اطلاعات سپاه، را بازی کرد.
هزارپا
یکی از فیلمهای پر فروش سال ۹۶ که توانست رکورد فروش در گیشه را جابهجا کند فیلم هزارپا به کارگردانی ابوالحسن داوودی بود. عزتی در این فیلم در کنار رضا عطاران زوج هنری بسیار خوبی را تشکیل دادند که بازی طنازانهی آنها از دلایل موفقیت فیلم در گیشه و اقبال مخاطبان بود.
تنگه ابو قریب
تنگه ابوقریب به کارگردانی بهرام توکلی فیلمی در ژانر جنگی و دفاع مقدس است. عزتی در این فیلم در نقش رزمندهای شجاع و دلاور توانست بازی بسیار خوب و در عینحال باورپذیری را از رزمنده ای در قالب یک انسان، نه یک ابرقهرمان، ارائه دهد.
جاندار
از دیگر بازیهای به یادماندنی جواد عزتی بازی در فیلم جاندار بود. نقشی بسیار حساس که به راحتی میتوانست به چهرهای کاملا منفور و سیاه بدل شود. اما بازی جواد عزتی در نقش یاسر، این نقش را بدل به یک شخصیت خاکستری کرد که با وجود شرارتهایی که در ذات شخصیت او وجود دارد و برای این نقش نوشته شده است، او توانسته است در لحظاتی مخاطب را با خود همدل کند.
شنای پروانه
اگرچه که ستاره ی فیلم شنای پروانه امیرآقایی است با بازی در نقش یک زندانی شرور که همسرش را کشته است، اما نباید از بازی خوب و بدون اغراق جواد عزتی در فیلم محمد کارت به راحتی گذشت. او در این فیلم به خوبی توانسته است نقش برادری را بازی کند که از سویی نگران برادر خود است که در زندان منتظر اعدام شدن است و از سویی دیگر خود را مسبب قتل همسر برادرش میداند. این عذاب وجدان و این نقش پیچیده را، عزتی به خوبی توانسته است درک کند و ایفاگر آن باشد.
کارنامه هنری سحر دولتشاهی
سحر دولتشاهی متولد سال ۱۳۵۸ و فارغ التحصیل ادبیات نمایشی و زبان فرانسه است. او فعالیت هنری خود را با تئاتر نیمروز خواب آلود آیت نجفی در سال ۱۳۸۰ آغاز کرد و در سینما نیز برای اولین بار در جلوی دوربین اصغر فرهادی در فیلم چهارشنبهسوری ظاهر شد. سحر دولتشاهی کارنامه پرباری در عرصه های مختلف هنری دارد و نه تنها در آثار سینمایی بسیاری حضور بهم رسانیده است در عرصهی تئاتر، تلویزیون و شبکهی خانگی نیز فعال بوده است.
فعالیت سحر دولتشاهی در تئاتر
دولتشاهی در تئاتر رزومهی پرباری دارد او از سال ۸۰ که وارد عرصهی تئاتر به صورت حرفهای شد در آثار بسیاری حضور یافته است. بیشترین همکاری او با آتیلا پسیانی طی سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۷ در چندین تئاتر بود. او همچنین با محمد رحمانیان در تئاتر ترانههای قدیمی، با محمد یعقوبی در خشکسالی و دروغ همکاری داشته است.
آخرین فعالیت او در تئاتر در سال ۱۳۹۷ در تئاتر بینوایان حسین پارسایی بود.
فعالیت سحر دولتشاهی در تلویزیون و شبکه خانگی
دولتشاهی فعالیت خود در تلویزیون و شبکهخانگی را در سال ۱۳۸۵ با سریال کتابفروشی هدهد و همکاری با مرضیه برومند آغاز کرد. او در آثاری مانند مسافران (۱۳۸۸)، نابرده رنج(۱۳۸۸) و آب پریا (۱۳۹۱) حضور یافت.
او در شبکه خانگی نیز در سریال قلب یخی سامان مقدم، قورباغه هومن سیدی و همچنین سریال میخواهم زنده بمانم شهرام شاه حسینی حضور موثری داشت.
کارنامه سینمایی سحر دولتشاهی
سحر دولتشاهی با فیلم چهارشنبهسوری اصغر فرهادی سینما را آغاز کرد و پس از آن با کارگردانان سرشناسی در آثار بسیاری همکاری داشت. از جمله فیلمهای سینمایی که دولت شاهی در آنها حضور بهم رسانده است میتوان از آثار زیر نام برد.
میم مثل مادر (رسول ملاقلی پور)، وقتی همه خوابیم (بهرام بیضایی)، دونده زمین (کمال تبریزی)، آسمان زرد کم عمق (بهرام توکلی)، مرگ ماهی (روحالله حجازی)، وارونگی (بهنام بهزادی)، بارکد (مصطفی کیایی) و چهارراه استانبول ( مصطفی کیایی)
طلا و مس
طلا و مس فیلمی از همایون اسعدیان که در سال ۱۳۸۷ ساخته شد. دولتشاهی در این فیلم نقش پرستاری را بازی میکند که ظاهری مقتدر و سختگیر دارد اما در درون مهربان است. او برای بازی در این نقش نامزدی جایزهٔ بهترین بازیگر نقش دوم زن از چهاردهمین جشن خانهٔ سینما شد.
مستانه
فیلمی به کارگردانی محمدحسین فرحبخش است که دولت شاهی در این فیلم نقش یک بازیگر مشهور سینما را بازی میکند با مسئله تعرض روبرو میشود و زندگی وی دچار دگرگونی زیادی میشود. او در این فیلم به خوبی به ایفای نقشی جسور و مغرور پرداخت که به دنبال حقوق خویش است.
عصر یخبندان
فیلم عصر یخبندان را شاید بتوان متفاوتترین بازی سحر دولتشاهی در کارنامهی هنریاش دانست. او در این فیلم به خوبی توانسته است نقش دختری سرخوش و گاه سر به هوا را ایفا کند که چندان در قید و بند هنجارهاو قوانین نیست و در لحظه زندگی میکند. دولتشاهی برای بازی در این نقش توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را به دست بیاورد
عرق سرد
یکی دیگر از بازیهای ماندگار دولتشاهی به حضور او در فیلم عرق سرد باز میگردد. او در این فیلم نقشی را بازی میکند که در سینمای ایران کمتر مشابهش تصویر شده است، که همین خود پیچیدگی و سختی کار او را بیشتر میکرد. در فیلم عرق سرد دولتشاهی نقش سرپرست تیم فوتسال زنان ایران را به عهده دارد، در ظاهر مدیری دلسوز است اما در حقیقت تنها به موقعیت و جایگاه خود میاندیشد. او برای بازی در این فیلم برنده سیمرغ بلورین شد.